Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új név, új játékosok
A női együttes Sopron Basket néven indul a következő szezonban Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: megkezdődött a felkészülés

Új név, új játékosok

| Munkatársunktól | Sport

Új név, új edzői stáb, új játékosok – megkezdte a felkészülést a 2017/18-as szezonra a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. A spanyol Roberto Iniguez által irányított együttes először augusztus 30-án játszik edzőmérkőzést.

Néhány hiányzót kivéve múlt hét elején teljes csapattal kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a Sopron Basket. Jelena Milovanovic és a brazil Dos Santos csak ezen a héten kapcsolódik be az edzésmunkába, Czukor Dalma pedig az U18-as Eb után kapott pihenőt. Yvonne Turner akkor csatlakozik a kerethez, amikor befejezte szereplését az amerikai női profi ligában (WNBA).

A Novomatic-arénában Ro­­berto Iniguez vezetőedző irányításával zajlanak a foglalkozások, ugyanakkor az augusztusi időszakban nagyobb szerepet kapnak a felkészülésben az Alberto Martinez erőnléti edző által vezetett tréningek.

A csapat jó előre egyeztette felkészülési programját: ennek értelmében először augusztus 30-án a szlovákiai Piestanske Cajky (Pöstyén) csapatával mérkőzik meg a Sopron Basket.


Júliusban megtartották a női Euroliga 2017/2018-as csoportjainak a sorsolását. A Sopron Basket az „A” jelű csoportba került, ellenfelei a Kurszk, a Prága, a Bourges, a Galatasaray, a Lille és a Castors Braine lesznek. Nyolcadikként a Pöstyén–Polkowice párharc győztese kerül a csoportba.

– Az utazás szempontjából a szerencsésebb csoportba kerültünk – mondta a klub ügyvezetője, Török Zoltán. – Ami a játékerőt illeti, már megtanultuk, hogy csak a szezon közepére látunk majd világosan. Szeretnénk továbblépni az alapszakasz után.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.