Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új lehetőségek Sopronnak
Japán helyett Magyarország – június 18-a és július 3-a között hazánk rendezheti meg a vizes világbajnokságot. Sopronban vízilabda-mérkőzéseket tartanak. Fotó: Soproni Téma-archívum

A Magyar Kupa negyeddöntői után rengeteg fiatal jelentkezett vízilabdázni

Új lehetőségek Sopronnak

| Rázó László | Sport

Múlt héten látott napvilágot az a fantasztikus hír, miszerint a visszalépő Fukuoka helyett 2022-ben Magyarország rendezheti a vizes világbajnokságot, ráadásul Sopronban is lesznek vízilabda-mérkőzések. Ennek kapcsán kérdeztük Fent Gergőt, a Soproni Vízilabda Sportegyesület edzőjét.

– Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy Sopron is részese lesz a vizes vb-nek, vízilabda-mérkőzéseket rendeznek a Lőver uszodában?

– Nehéz szavakba önteni, nagyon meglepődtem és megörültem a hírnek. Ilyen rangos esemény házigazdájának lenni óriási megtiszteltetés. Azt gondolom, hogy ez hatalmas sportdiplomáciai siker Magyarországnak és Sopronnak egyaránt, amelyre büszkének kell lennünk.

– Melyik csapatokat látnád szívesen Sopronban a vizes vb-n?

– Bármely csapatot szívesen megnéznék, hiszen nem láttam még testközelből mérkőzéseket ilyen kaliberű világversenyen. Ha mégis választani kell, a külföldi válogatottak közül Szerbiát és Görögországot emelem ki: óriási a kvalitás ezekben a csapatokban, a válogatottat alkotó játékosok döntő többsége hétről hétre sztárcsapatokban edz.

– Múlt év végén a női és férfi Magyar Kupa döntőjét is Sopronban rendezték – nagy sikerrel. Profitált ebből a soproni vízilabda?

– Természetesen! Óriási hatása volt annak, hogy akár női, akár pedig férfi vízilabdában igazi sztárcsapatok jöttek el, Sopronba és nagyon magas színvonalú mérkőzéseken döntötték el a Magyar Kupa sorsát. Utána egyből lehetett érezni és azóta is tart ez a folyamat, miszerint rengeteg fiatal jön, jelentkezik, akinek megtetszett a vízilabda, szeretné megtanulni, elsajátítani a sportág alapjait. A vizes vb soproni meccseinek talán még erősebb hatása lesz ilyen szempontból, így bővülhet a bázisunk, ami később minőségi javulást eredményezhet. Ezúton is szeretném jelezni, hogy a toborzás folyamatos, várjuk a 7–10 évesek jelentkezését.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...