Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Turner a válogatottban

| Munkatársunktól | Sport

Novemberben csatlakozik a magyar válogatott keretéhez Yvonne Turner.

A Sopron Basket klasszis játékosa igent mondott a szövetségi kapitány, Székely Norbert felkérésére, sőt, azt is vállalta, hogy jövőre a magyar nemzeti együttessel végigedzi az Eb-t megelőző nyári felkészülést.

A 2019-es női kontinensviadalt a nemrég bevezetett szervezési rend szerint négy európai városban, Rigában, Nisben, Zrenjaninban és Belgrádban rendezik meg június 27. és július 7. között. A magyar csapat komoly esélyekkel pályázik a részvételre, hiszen Székely Norbert együttese eddig kétszer legyőzte a litvánokat, egyszer az albánokat, és csupán egyszer kapott ki az oroszoktól. Ha a novemberi albániai mérkőzést a papírforma szerint hozza a nemzeti együttes, az azt jelenti, hogy gyakorlatilag biztos résztvevőnek számít a válogatott a kontinenstornán.

A novemberi meccseken pedig egy újabb soproni játékos szerepelhet a nemzeti alakulatban: a válogatott kerethez Yvonne Turner is csatlakozik, aki harmadik szezonját tölti városunkban, és tavaly óta magyar útlevéllel is rendelkezik.

– Nagy megtiszteltetés, hogy megkerestek ezzel a lehetőséggel, és Magyarországot képviselhetem – mondta a remek hozzáállásáról ismert 31 éves kosárlabdázó. – Azzal, hogy útlevelet kaptam, úgy érzem, tartozom annyival az országnak, hogy bizonyítsam, nem érdemtelenül kerültem a válogatottba. A szövetségi kapitány megadta nekem ezt az esélyt, ez pedig azt jelzi, hogy bízik bennem. Sokat segített, hogy már a harmadik szezonomat töltöm a Sopron Basketnél, és most, hogy beválogattak a nemzeti együttesbe, a legjobb formámat kell nyújtanom, se többet, se kevesebbet. 

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...