Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Túrákkal „melegítenek”
Több mint harmincan teljesítették az idei első Extrem Burgenland felkészítő túrát – az Anger pályától indultak, és a Szárhalmi-erdőn keresztül mentek el Fertőrákosig, majd vissza a résztvevők. Fotó: Németh Péter

A tervek szerint jövő januárban rendezik meg az Extrém Burgenlandot

Túrákkal „melegítenek”

| Munkatársunktól | Sport

Három felkészítő túrát is szervez az Extrém Burgenlandra a Shotokan Tigrisek Sportegyesület. Az elsőt vasárnap tartották.

Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek Sportegyesület elnöke elmondta: vasárnap az Anger pályától indultak a túrázók, és a Szárhalmi-erdőn keresztül mentek el Fertőrákosig, majd onnan vissza – ez 20 kilométeres táv volt.

– Novemberben teljesítettük a 20 kilométeres felkészítő túrát, decemberben lesz egy 30, majd január elején egy 40 kilométeres táv – folytatta Gáncs Krisztián. – Kell a megfelelő kondíció, hiszen az Extrém Burgenland tényleg megterheli a szervezetet. Nem véletlen, hogy januárban rendezték eredetileg, igaz, a ­Covid ezt is megváltoztatta, az utóbbi időben nyáron volt a megmérettetés. Most ismét visszatérhettek a szervezők a januári időponthoz, amikor is könnyen lehet, hogy valóban extrém hidegben kell majd túrázni.

Az Extrém Burgenlandon 120 kilométeres a leghosszabb táv, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag az egész Fertő tavat megkerülik a résztvevők. Emellett választható egy 80 kilométeres és egy 60-as túra is, a cél fixen Oggauban van.

– Alapvetően nem versenyről van szó, ugyanakkor az időlimitet meghatározták: 24 óra alatt kell teljesíteni a leghosszabb távot is. Aki ezt választja, 4.30-kor indul – már ez is kicsit extrém kategória. Azt tapasztaljuk, hogy a többség a 60 kilométeres távon indul, ugyanakkor erre is nagyon komolyan rá kell készülni mentálisan és fizikálisan, ezért is szervezzük a felkészítő túrákat – zárta az elnök.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.