Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tollaslabda-bajnokság
A Gárdonyi-iskolában négy pályán rendezték meg a tollaslabda ob soproni fordulóját Fotó: Németh Péter

Tollaslabda-bajnokság

| Munkatársunktól | Sport

Városunkban rendezték az országos III. osztályú tollaslabda csapatbajnokság első fordulóját. A soproni játékosok mellett a Győr, a Tapolca és a Veszprém II. tollaslabdázói léptek pályára.

Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke elmondta: a harmadosztályban idén is arra számít, hogy eredményesen tudnak szerepelni, ugyanakkor feljutni nem szeretnének. 

– 2014-ben kezdtük a csapatbajnokságot, és mindjárt az első évben feljutottunk a másodosztályba – mondta Kocsis Attila. – Azonban rá kellett jönnünk, hogy az már egy más dimenzió, komolyabb csapatlétszámot, nagyobb játékerőt igényelne, erre jelen keretek között nincs lehetőségünk. A harmadik vonalban viszont esélyesek vagyunk a bronz-, esetleg ezüstérem megszerzésére, ez is komoly siker lenne a szezon végén az egyesületünk részéről.

A csapatbajnokság fordulóiban egy játéknapon mind a négy együttes megmérkőzik egymással. Egy-egy csapatmérkőzés öt meccsből áll: női és férfi egyes, női és férfi páros, valamint vegyes páros találkozókon dől el a bajnoki pontok sorsa. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.