Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tapasztalt légiós az SKC-ban

Tapasztalt légiós az SKC-ban

| Munkatársunktól | Sport

Európa számos top-bajnokságában megforduló amerikai irányítóval bővül a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának kerete. Kevin Dillard 31. életévében jár, 183 centi magas játékos rövid ideig az NB I-ben is szerepelt.

Kevin Dillard személyében megvan a csapat irányítója a következő évadra. Dillard korábban szerepelt a francia (Pau Orthez, Cholet), a lett (VTF Riga), a belga (Antwerp), a görög (PAOK, Patrasz), a török bajnokságban és az izraeli élvonalban (Maccabi Ashdod) egyaránt, sőt a Bajnokok Ligájában is pályára lépett.

A magyar NB I-ben két és fél éve, 2018 január végén és február elején 3 meccs erejéig tette le névjegyét a Körmend csapatában.

A körmendihez hasonló, különböző csapatoknál töltött viszonylag rövid periódusok elég gyakran előfordultak Dillard karrierjében. A csapat ügyvezetője elmondta, ennek kapcsán elég sokat és hosszan beszélgetett vele a gárda trénere, Kostas Flevarakis, aki ha edzője nem is volt, de még Görögországból ismeri és a képességeivel tisztában van. A sok egyeztetés, beszélgetés után, azok eredményeképpen döntött végül úgy a szak- és klubvezetés, hogy ő lesz a csapat irányítója, Thompsonnal együtt egyértelműen vezérszerepet szánva neki.

Körmend után, a 2018-19-es évadban Dillard az olasz másodosztályban szerepelt, az Aurora Basket Jesi csapatában, ahol 22 meccsen pályára lépve 15,6 pontot, 4,8 lepattanót és 5,6 gólpasszt átlagolt, mérkőzésenként több, mint 30 percet a pályán töltve. Az előző évadban a török élvonalban szereplő Sigortam.Net ITU Bakiroy Basket színeiben 9 mérkőzésen játszott, ahol bő 22 percet játszva 10 pontot és 5,6 gólpasszt átlagolt.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.