Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tai Chi a szabadban
Hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma a Tai Chi Fotó: Leczovics Zsolt

A Mária-szobornál végezték a 108 lépéses gyakorlatsort

Tai Chi a szabadban

| Munkatársunktól | Sport

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság idei első bemutatóját Sopronban tartotta a központi kanadai eseménnyel egy időben. Múlt szerdán negyvenöten tai chiztak a Mária-szobor előtt egészségük megőrzése és javítása mellett azzal a céllal, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel az ősi kínai mozgásformával.

A társaság legnagyobb szabadtéri programja, az Awareness Day az alapító, Moy Lin Shin mester kezdeményezése nyomán az elmúlt 48 évben olyan nemzetközi rendezvénysorozattá nőtte ki magát, amelynek keretében a tagszervezetek 26 országában, több ezer fő részvételével tartanak nyilvános bemutatókat. A soproni eseményt idén a nemzetközi társaság központi, kanadai rendezvényével egy időben tartották, így május 2-án helyi idő szerint 17 és 19 óra között a Mária-szobornál tai chizók szó szerint együtt mozogtak a Torontó egyik központi terén gyakorló százakkal.


– A hazánkban is egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül a Taoista Tai Chi különlegessége, hogy a hangsúlyt teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi – tudtuk meg Poór Jánostól, a társaság elnökétől. – Jótékony hatása kiterjed a vérkeringés serkentésére, a testtartás és az egyensúlyérzék javítására, az erő és a rugalmasság fejlesztésére, a stressz csökkentésére és a kiegyensúlyozott, jó közérzet kialakítására.


A 108 lépésből álló gyakorlatsort kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Különösen ajánlott idős emberek és gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémákkal küzdők számára, de az egészségesek és a fiatalabbak is számos kihívással találkozhatnak a mozgás során.


A soproni eseményt több hasonló fogja követni országszerte több városban (Győr, Budapest, Eger). A társaság szeretettel vár minden érdeklődőt a bemutatókra.
További információk a www.taoistataichi.hu internetes oldalon találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.