Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szlávik Bence a legjobb Tigris

| Munkatársunktól | Sport

Az idei évben Szlávik Bence kapta a Balogh Sándor-díjat. Az elismerést a Soproni Tigrisek legjobb kosárlabdázójaként érdemelte ki a 17 éves játékos.

– A Szlávik famíliában sokan kosárlabdáznak, te melyik ágáról származol? 

– Édesapám, Szlávik Balázs a SMAFC-ban kosarazott hosszabb ideig, néhány mérkőzése volt az SKC-ban is. A családi kötelék miatt egyértelmű volt, hogy kosarazni fogok, hatéves koromban kezdtem, először a Sportiskolában, második évtől játszom a Tigriseknél.

– Az utóbbi szezonban hogy ment a játék?

– Két csapatban is szerepeltem: az U18-asoknál alapember voltam, nagyjából 20 pont körül dobtam átlagosan. Emellett a felnőtt NB II-es bajnokságban az „ifi Tigriseknél” is szerepeltem, egy-másfél negyednyi időt kaptam általában. Nem ment rosszul a játék, de azért meglepődtem, hogy én kaptam a Balogh Sándor-díjat, ez nagyon megtisztelő. Keményen szoktam dolgozni edzéseken, úgy látszik, ez meghozta a gyümölcsét.

– Milyen poszton szerepelsz, mik az erősségeid?

– Bedobó vagy magasbedobó a posztom, jelenleg 192–193 centi magas vagyok. Viszonylag hosszúak a kezeim, ez nagy előny a kosárlabdában, mint ahogy a gyorsaságomat is tudom kamatoztatni. Fontos még, hogy erősségem az ugrás, elég nagy a súlypontemelkedésem, így könnyebben szerzem meg a lepattanókat.

– Milyen terveid vannak a kosárlabdával?

– Fontos mérföldkő a pályafutásomban, hogy a következő szezontól az SKC U20-as csapatánál is pályára léphetek. Ez már előszobája a NB I. A csoportnak, várom már, hogy megtapasztaljam, milyen ott a játék. Jó lenne mihamarabb elérni az A csoportos szintet, de a kosárlabda mellett a tanulmányaimra is figyelek: jövőre fogok érettségizni, utána pedig a Testnevelési Egyetemen szeretnék továbbtanulni. 


Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.