Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Színvonalas Final4

| Munkatársunktól | Sport

Mint arról beszámoltunk, városunk csapata, a Sopron Basket történelmi sikert elérve a második helyen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában.

 Nem csupán sportszakmai értéke volt az eseménynek: a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden idők egyik legszínvonalasabb négyes döntőjének nevezte a soproni Final Fourt, mind a lebonyolítás, mind pedig a meccsek színvonalát tekintve. Nagyon pozitív volt a visszajelzés a csapatok, a média és a szurkolók részéről is.


A szervező csapat munkáját 63 önkéntes segítette. Arról pedig, hogy a soproni sportrendezvény jelentős, nemzetközi nyilvánosságot kapjon, a négyesdöntőn résztvevő 120 médiaszakember gondoskodott.


– A rendezvényen nagy sikert arattak a kísérőprogramok, szolgáltatások is  – mondta el Pados Noel, a szervezőbizottság tagja. – Így a sörsátor, a Food Street kocsik, az arcfestés, a mézeskalács-rajzolás, a légvár és a különböző kosárlabdás ügyességi feladatok. Fellépett Freddie, a Budapesti Operettszínház, a Lords of Gravity zsákoló csoport, a Strokes, illetve két táncoslány csoport, a lengyel Gdynia Cheer­leaders és az orosz Funny Foxes. Csak Jekatyerinburgból 260 szurkoló érkezett, emellett több mint 200 VIP vendég tette tiszteletét Sopronban, köztük a kosárlabdaélet elismert hazai és nemzetközi vezetői, edzői, játékosai, ügynökei. Szombaton a meghívott vendégek hercegi fogadtatásban részesültek Fertődön, az Eszterházy-kastélyban.


Hazánkban az M4 Sport jóvoltából bárki élőben láthatta a mérkőzés közvetítését, ezzel együtt a kibővített Novomatic-arénában is sorra dőltek a nézőcsúcsok: átlagban 3000 szurkoló látta a meccseket, a döntőt pedig 3100-an tekintették meg.

Önkormányzati elismerés

Az elmúlt héten a városházán a közgyűlési munka megkezdése előtt a városvezetés méltatta a soproni rendezésű Final Foruban második helyet elérő Sopron Basket női kosárlabdacsapat nagyszerű teljesítményét. A költségekhez 25 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat, a játékosok pedig 15 millió forint jutalomban részesültek.


Az elismerést a városházán a csapat nevében Török Zoltán, az egyesületet működtető kft. ügyvezető igazgatója, Abdai Géza, a csapat társadalmi elnöke és Hollós Anna szakmai vezető vette át, akik egy tiszteletbeli ezüstérmet is átadtak a városvezetésnek.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...