Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szintet lépett a Sportdarázs

| Munkatársunktól | Sport

Tavaly feljutott az NB I.A csoport előszobájának számító NB I.B piros csoportjába a Sportdarázs női kosárlabda­csapata.

 Hollós Anna, a Soproni Darazsak Kosárlabda Akadémia vezetője elmondta: fontos volt, hogy a Sopron Basket második csapatának számító együttes minél magasabb szinten játsszon.  

– Azok a fiatalok, akik már nem szerepelhetnek az U18-as csapatban, vagy azok, akik a felnőtt kerethez tartoznak, de meccseken minimális játéklehetőséget kapnak, csak akkor fejlődhetnek megfelelően, ha hétről hétre komoly kihívás elé állítjuk őket – közölte az akadémia vezetője. – Erre tökéletesen megfelel az NB I.B piros csoportja, hiszen kiélezett találkozókat láthatunk komoly ellenfelekkel. Az itt edződő játékosok olyan meccsrutint szerezhetnek, amelyet később akár a felnőtt csapatnál is hasznosíthatnak.

A Hollós Dániel vezetőedző irányításával készülő csapat két győzelemmel és két vereséggel a nyolcadik helyet foglalja el a 14 csapatos mezőnyben. A Sportdarázs együttese számára nincs konkrét célkitűzés, a legfontosabb, hogy minden mérkőzésen győzelemre játsszanak, és a találkozókon megfelelően fejlődjenek a fiatal játékosok.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.