Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szinte mindenki edz

| Munkatársunktól | Sport

Óvatosan ugyan, de szinte az összes fiatal ismét csoportos edzéseken vesz részt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiánál.

Horváth József szakmai igazgató elmondta: nem is újraindításról beszélhetünk, hiszen a kijárási korlátozás idején is meghatározott rend alapján tréningeztek a fiatalok, akiknek online edzéseket tartottak. Május negyedikétől ismét csoportos gyakorlásokon vehetnek részt az ifjú kosárlabdázók. 

– Természetesen a szükséges óvintézkedéseket maximálisan betartjuk, tíz fő vehet részt egy–egy foglalkozáson úgy, hogy fizikai kontaktusba nem kerülnek egymással a játékosok – mondta Horváth József. – A terem mellett erdőben fizikai gyakorlatokat végeznek a játékosaink, a Hunyadi pályáján pedig az atlétikus képességeiket fejlesztik. Ez az időszak hasonlít a normál évek nyári felkészülési programjához, hiszen akkor is több a fizikai–technikai elem, az egyéni képzés.

A szakember hangsúlyozta: köszönet illeti a Novomatic-aréna és a Soproni Egyetem vezetőit és munkatársait, hiszen városunkban mind a női, mind a férfi utánpótláscsapatok számára biztosítottak a termi edzés feltételei. Ez Sopronban egyedülálló, hiszen sok városban jelenleg még nem tudnak teremben tréningezni a fiatalok.

– A szakmai programokat úgy állítottuk össze, hogy csak a nyári edzőtáborok idejére lesz egy rövid leállás – tette hozzá Horváth József. – Utána folyamatosan készülünk majd, úgy számolunk, hogy a bajnokságok őszi rajtját megelőző felkészülési tornákat, mint például a Vetési Imre emléktornát, már meg tudjuk rendezni.

A szakember hozzátette: a 6–18 éves korosztály szinte teljes egészében végzi az edzésmunkát, a sportiskola ötvenfős szakember gárdájából pedig jelenleg negyvenen tudnak dolgozni, de minden munkatárssal napi kapcsolatban vannak.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.