Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szépkorúak sikeres szerdája
A szépkorúak szerdája hatalmas siker volt: több mint 350 résztvevő mozgott a Novomatic-arénában. Fotó: Filep István

Húsznál is több mozgásformát lehetett kipróbálni a rendezvényen

Szépkorúak sikeres szerdája

| Munkatársunktól | Sport

Hatalmas siker, rengeteg résztvevő Sopronból és az ország más részeiből is – így lehet összegezni a városunkban rendezett szépkorúak szerdája elnevezésű sportrendezvényt.

– Minden korosztály számára kiemelten fontos a mozgás – mondta a rendezvény megnyitóján dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. – A sport arról szól, hogy picit legyőzzünk önmagunkat. Az önkormányzat a szabadidősport-szövetséggel és más civil szervezetekkel együttműködve igyekszik rávenni az idősebb korosztályt is a közösségi mozgásformák valamelyikére.

A rendezvény rendkívül népszerű volt, hiszen több mint 350-en érkeztek a Novomatic-arénába a szépkorúak szerdájára. Húsznál is több mozgásformát lehetett kipróbálni az asztalitenisztől a kosárra dobáson át a lézeres céllövészetig.

– Azt tapasztaltuk, hogy rengeteg olyan szép korú sporttárs érkezett az arénába, aki nem sportol rendszeresen – tudatta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. – Ők kimondottan célközönségnek számítottak, hiszen egyértelműen próbálunk minél több nyugdíjast is rávenni arra, hogy a mozgással tegyen saját egészsége és életminősége megőrzéséért. Érdekesség, hogy ezt a rendezvényt is országosan hirdettük, így például érkezett egy nagyobb csoport Debrecenből is. Volt már hasonló sportfesztivál Szolnokon is, Sopron után pedig Tatabánya, majd pedig Budapest következik a sorban.


Kósa István elmondta: fontosak voltak a kísérőprogramok is, hiszen egészségügyi szűrővizsgálatok, táplálkozási tanácsadás és gyógytornász is várta az időseket. Volt olyan résztvevő, akinek épp a soproni rendezvényen mutatták ki, hogy magas a vércukorszintje, ezért érdemes szakorvost felkeresnie.

– A legidősebb résztvevőnk 92 éves volt, a legszebb korú soproni sporttárs pedig kereken 90 esztendős – tette hozzá az elnök. – A legnépesebb csapatot a Soproni Örömtánc Csoport tagjai jelentették, akik mintegy 50 fővel érkeztek. Persze ők sem csak táncolni jöttek, a bemutatójuk után többféle mozgásformát is kipróbáltak. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy hatalmas siker volt a szépkorúak szerdája.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.