Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sportágat választottak
Fotó: Griechisch Tamás

„A fiatalok színvonalas létesítményeket használhatnak”

Sportágat választottak

| Rázó László | Sport

– A jövő is fényes lesz, hiszen rengeteg gyermeket látok, akik reményeink szerint szállítják majd a sportsikereket – mondta a Sportolj Sopron családi nap megnyitóján dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. A szombati programon összesen 32 sportág közül választhattak az érdeklődők.

Sopron sportolt – igaz, elsősorban teremben. A családi sportnapot idén nem fogadta kegyeibe az időjárás: szombaton hűvös idő és szinte folyamatos eső várta a rendezvényre érkezőket. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a stadion edzőpályájára meghirdetett programokat is az arénába viszik be. Így a focisták, kerékpárosok, modellezők és rádióamatőrök is a teremben mutatták be sportágaikat. Csak a gokartosok maradtak a kinti aszfalton, mondván, hogy a mini versenyautóknak nem árt az eső. Összesen 32 sportág közül választhattak az érdeklődők.

– Sopron fényes sportmúlttal rendelkezik – mondta köszöntőjében dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, önkormányzati képviselő. – Ha körülnézek a teremben, biztos vagyok benne, hogy a jövő is fényes lesz, hiszen rengeteg gyermeket látok, akik reményeink szerint szállítják majd a sportsikereket. Ehhez városunkban minden feltétel adott, hiszen rengeteg sportágban dolgoznak kitűnő szakemberek, a sportolók pedig színvonalas létesítményeket használhatnak.

A megnyitón jelen volt dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, több önkormányzati képviselő, valamint Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő is.

Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta: a Vas és Zala megyei partnerszövetséggel közösen nyertek forrásokat az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A felnőtt lakosság részére havi két alkalommal tíz megyei településen szerveznek egészségmegőrző programokat. Ennek a sorozatnak egyfajta összegzése és zárása a Sportolj Sopron családi sportnap.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.