Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sörgurítók az 5. helyen
A Soproni Sörgurítók edzője tisztes eredménynek tartaná, ha az 5. helyezést megtartanák a szezon végéig Fotó: Németh Péter

Sörgurítók az 5. helyen

| Munkatársunktól | Sport

Ötödik helyen szerepel a 12 csapatos NB I-es mezőnyben a Soproni Sörgurítók SE férfi tekecsapata.

Az edző és szakosztályvezetői tisztséget is ellátó Weinacht János elmondása szerint jónak számít ez a helyezés, mert a csapat nagyon rosszul kezdte az idei szezont.

– Szűkös a keretünk, nincs nagyon lehetőségünk megfelelő rotációra, az az 5–6 játékos, aki a meccsek többségén szerepel, nem hozhatja mindig a legjobbját – mondta el az edző–szakosztályvezető. – Talán ennek is köszönhető, hogy volt néhány olyan szoros mérkőzésünk, amelyeken csak apróságok döntöttek – sajnos nem a mi javunkra. Teljesen amatőr státuszban veszünk részt a magas színvonalú NB I-es bajnokságban, az erőviszonyok alapján azt mondom: tisztes eredmény lenne, ha meg tudnánk tartani az ötödik helyezésünket.

Weinacht János hozzátette: örömteli, hogy az utánpótláskorú játékosaik szépen fejlődnek, közülük többen is lehetőséget kaphatnak a későbbiekben az első osztályú mérkőzéseken.

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.