Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopronban a kerekesszékesek

| Munkatársunktól | Sport

Sopronban rendezik a nemze­ti kerekesszékes kosárlabda-baj­­nokság szezonzáró fordulóját. A va­­sárnapi játéknapon váro­sunk két együttese is do­­bo­­gó­­ra léphet.

Komoly tétje van az utolsó for­­­dulóknak a kerekesszékes ko­­sár­­labdázók bajnokságában: a No­­vo­­ma­­tic-arénában rendezett já­­ték­­napon a Soproni Tigrisek mellett a Törekvés SE Budapest és a DVTK vesz részt. A Törekvés már megnyerte a bajnokságot, a Tig­­risek pedig a Diósgyőr legyőzésével megszerezhetik az ezüstérmet, sőt győzelmük azt is jelentené, hogy a Soproni Sólymok a harmadik helyen végeznek az idei kiírásban. 

– Számunkra azért is különle­ges ez a forduló, mert most elő­­ször játszik a csapat az új ke­­re­­kes­­szé­­kek­ben, amelyeket kifejezetten sportolásra gyártanak, fordulékonyabbak, így jobban se­­gítik a kosarasok mozgását – mond­­ta el Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Összefogással vásároltuk meg a darabonként 1,2 millió forintos sport­­eszközöket: az egyesület mel­­lett Sopron önkormányzatának támogatása, TAO forrás és magánszemélyek egyszázalékos adománya is kellett az összeg előteremtéséhez, mindenkinek köszönjük a segítséget.

Vasárnap 10 órától a Sopro­ni Tigrisek – Törekvés SE, 12 órától a Törekvés SE – DVTK, 14 órától pedig a Soproni Tigrisek – DVTK meccset rendezik meg. Idén először Sopronban tartják a baj­­nokság éremátadási ünnepségét, melyet 15.30-kor kezdenek. A szervezők minden érdeklődőt, iskolás csoportokat és ko­­sár­lab­da­egyesületeket is várnak a Novomatic-arénába.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.