Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron és Amerika
Határ Bernadett folyamatos jó teljesítményével hívta fel magával a figyelmet Fotó: Soproni Téma-archívum

Sopron és Amerika

| Munkatársunktól | Sport

Két fontos bejelentést is tett a Sopron Basket a csapat centere, Határ Bernadett pályafutása kapcsán.

Az egyik, hogy a 206 centiméter magas középjátékos a következő szezonban is a Sopron Basket csapatát erősíti, a másik pedig arról szólt, hogy a nyári időszakban mégis elhagyja városunkat a kosárlabdázó: az amerikai WNBA-ben játszhat, az Indiana Fever együttesében. 

Határ Bernadett az elmúlt két szezonban inkább kiegészítő embere volt az Euroligában a Roberto Iniguez irányította zöld-sárga csapatnak. Az idei szezonban viszont stabilizálta helyét a kezdő ötösben és szorgalmasan gyűjti a pontokat és lepattanókat a legmagasabban jegyzett európai pontvadászatban is. A középjátékos most újabb helyszínen próbálhatja ki magát, hiszen nyitott szerződést kötött a női kosárlabda csúcsbajnokságának számító WNBA egyik csapata, az Indiana Fever együttesével.

– Lehetőségnek tekintem ezt a szerződést, a legfontosabb célom, hogy tanuljak a legjobbaktól, tovább fejlesszem a játékom – mondta Határ Bernadett. – Amerikában testközelből láthatom, hogy hol tartok az ottani kosárlabdázókhoz képest, és azt is, hogy miben és mennyit kell még fejlődnöm. Élni szeretnék ezzel a kiváló lehetőséggel, de nincsenek különösebb elvárásaim, akkor sem leszek elkeseredve, ha az első mérkőzéseken nem kerülök a meccskeretbe, hiszen elsősorban tanulni szeretnék.

A Sopron Basket közleménye hangsúlyozta: Határ Bernadett fiatalon került Sopronba, azóta rengeteget fejlődött a játéka, most pedig ő lesz klub első magyar WNBA-s játékosa. – A klubnál folyó kimagasló szakmai munka elismerése, hogy a tengerentúlon is felfigyeltek Bettire és szerződést kínáltak neki – írták a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...