Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron Basket: változatlan célok

| Munkatársunktól | Sport

Viszontagságos időszakon van túl a Sopron Basket. Különböző okokból a tervezettnél jóval több poszton kényszerült változtatásokra a klub. Az átalakult játékoskeret ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az idei évre kitűzött célok változtak volna.

– Korábban is hangsúlyoztuk, hogy a „földön maradtunk” a céljaink meghatározásakor – mondta el Török Zoltán, a klub ügyvezetője. – Nem szeretnék szerénytelen lenni, tudjuk, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt nehézségek ellenére nemzetközi szinten is ütőképes csapat a Sopron Basket. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy az orosz vagy épp török sztárcsapatok szintjét nem tudjuk elérni. A tavalyi sikerek megismétlését nem várhatjuk el az együttesünktől. Ezzel együtt szeretnénk az Euroligában túlélni a csoportkört, és a legrangosabb sorozatban vagy az Európa-kupában a rájátszásig eljutni. A hazai bajnokságban, illetve kupában pedig az elmúlt 25 év komoly sikerszériája kötelez bennünket.

A Sopron Basket hazai pályán kezdi a 2018/19-es bajnokságot: Roberto Iniguez együttese szeptember 30-án, vasárnap a Cegléd ellen lép parkettre a Novomatic-arénában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.