Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: török túra
A Sopron Basket a Familia Schio ellen győzött hazai pályán, szerda este a török sztárcsapat, ­ a Fenerbahce otthonában lép pályára. Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: török túra

| Munkatársunktól | Sport

Szerdán este Törökországban vendégszerepel a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Gáspár Dávid tanítványai folytatni szeretnék az eddigi hibátlan szériájukat.

Múlt héten csütörtökön az idei szezonban először játszott hazai pályán az Euroligában a Sopron Basket. Szép számú néző volt kíváncsi az olasz Schio elleni találkozóra, amely az első két negyed után döntetlenre állt. A harmadik negyedet Határ Bernadett és Gaby Williams vezetésével megnyerte a hazai csapat, az előnyt pedig megtartották a végéig. Határ Betti 25 pontot és 12 lepattanót szerzett a találkozón. A végeredmény: Sopron Basket – Beretta Familia Schio: 67–58.

Vasárnap hazai bajnoki következett az FCSM Csata otthonában. Itt is jól ment Határ Bettinek, a csapat pedig már az első negyed után jelentős előnybe került. A végeredmény: Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket: 60–73.

– Az Euroliga-mérkőzés után boldog voltam, hiszen olyan játékosokat edzek, akik hisznek a tervben, és az utolsó percig harcolnak – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Akadtak nehézségeink, de felvettük a harcot az ellenfél nagyszerű játékosaival. A bajnoki meccsen voltak ritmustalan támadásaink és kihagyásaink a védekezésben. Ha magasabb szinten akarunk kosárlabdázni, egyénileg mindenkinek tudnia kell maximálisan a meccsre fókuszálni.

– A Fenerbahce igazi sztárcsapat, amely egyre inkább kiegészül a WNBA-ből érkező játékosokkal – folytatta Laczka Miklós másodedző. – Igaz, hozzánk is megjött Shey Peddy, kíváncsian várjuk, mire képes. A Fener két vereség után fogad minket, emiatt extrán motivált lesz. Azt várom a csapattól, hogy minél inkább limitáljuk a törökök sztárjait. A Cegléd ellen nehéz lesz felkészülni a hazaérkezés után, ezzel együtt szeretnénk minél jobb játékkal kedveskedni közönségünknek.

A Fenerbahce ellen szerdán este 7-kor kezdődik a találkozó, a Ceglédet pedig szombaton 16.30-kor fogadja hazai pályán a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.