Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SMAFC: hazai győzelem
A SMAFC első hazai mérkőzésén hátrányból fordított és győzni tudott Fotó: Németh Péter

SMAFC: hazai győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Győzelemmel kezdte hazai szereplését az NB I. B-csoportos bajnokságban a SMAFC férfi kosárlabdacsapata.

Kiválóan debütált tehát a Krasznai-csarnokban az új edző, Molnár József, akinek ütőképes együttes létrehozása a célja. A tréner együtt vállalta el a SMAFC szakmai vezetését a Soproni Sportiskola KA U18-as csapatával.

– Sikeres csapatot szeretnék létrehozni ezen a komoly hagyományokkal rendelkező egyetemen – mondta el a SMAFC edzője. – Nem túl bő a játékoskeretünk, ha szükséges, az U18-as csapatból töltjük fel a létszámot, így volt ez a felkészülési időszakban is. A játékosoktól megkövetelem a fegyelmet, ugyanakkor igyekszem partnerként kezelni őket, remélem, hosszú távon ennek meglesz az eredménye.

Az egyetemi csapat kiváló mérkőzést játszott hazai pályán vasárnap, hiszen komoly hátrányból fordítva, pontgazdag mérkőzésen tudott győzni a DEAC U23-as együttese ellen 107–103 arányban.

– Az első félidőben rengeteg pontot kaptunk, ez megengedhetetlen. A szünetben átbeszéltük, mire kell figyelni, utána feljavult a védekezésünk és hatékonyabban támadtunk – közölte az első hazai meccs után Molnár József. – A csapatjáték igazi diadala volt ez a győzelem.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.