Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: vereség a ZTE-től
Végig küzdött a soproni csapat a Zalaegerszeg ellen, de győzni nem sikerült Fotó: Zalakerámia ZTE KK

SKC: vereség a ZTE-től

| Munkatársunktól | Sport

Vereséggel folytatta szereplését az SKC az NB I. A csoportjában: Sabáli Balázs együttese izgalmas meccset játszott Zalaegerszegen, de végül vereséggel tért haza a soproni csapat.

A meccs első felében pozitívum volt Wesley Gordon játéka: az SKC centere folyamatos veszélyt jelentett a zalai kosárra, emellett szorgalmasan gyűjtötte a lepattanókat. A kinti dobások azonban egyáltalán nem mentek a ZTE ellen, az első félidőben egyetlen sikeres soproni kísérletet sem láthatott a közönség, így szünetben kilenc egységgel vezettek a hazaiak (46–37). Nagyszünet után végre megtört a jég, Takács Norbert betalált kintről, a csapat pedig koncentráltabban védekezett. A soproniak többek között Fuller feljavuló játékának köszönhetően a harmadik negyedben, majd az utolsó etapban is egalizáltak, azonban fordítani nem sikerült, így végül a zalaiak örülhettek. Wesley Gordon ismét lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő: 22 pontja mellett 12 lepattanója és 7 kiharcolt faultja volt, végül 43-as teljesítménymutatóval zárta a meccset – a győzelemhez azonban ez is kevés volt. A végeredmény: Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC:91–84. 

– A kinti dobásban ma egyértelműen jobbak voltak a hazaiak – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Kétszer is egalizálni tudtunk, de túlpörögtünk, és az eladott labdákból könnyű kosarakat szerzett a ZTE. Voltak hibáink, de végig küzdött a csapat, nem szabad csüggednünk, mert szerdán fontos meccs vár ránk.

A Sopron KC szerda este 7-től a TF Budapest együttesét fogadja, szombaton pedig Debrecenben lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.