Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: végre itt a győzelem

SKC: végre itt a győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Győzni tudott a Sopron KC, a csapat új légiósa, Esian Henderson jó játékának is köszönhetően a Szeged ellen több mint 20 pontos hazai sikert ünnepelhetett a közönség.

A Szeged elleni meccs a vendégek kosaraival kezdődött, amelyekre Henderson (felvételünkön) válaszolt hazai részről. Az első negyed végén három pontos soproni előnyt mutatott az eredményjelző, a második etapban azonban a Szegedben Sulovics és Fortune is jól célzott, ennek köszönhetően nagyszünetre a vendégeknél volt az előny (34–37).


Sabáli Balázsnak sikerült felrázni a csapatát a félidőben, hiszen fordulás után El-Amin volt eredményes, majd Parker, Henderson és Takács Norbert is megkezdte a pontgyűjtést. Az SKC védekezése is összeállt, a Szeged kevés kosarat szerzett, a hazai előny pedig tíz pont fölé nőtt. A zárónegyed rég látott örömjátékot hozott: El-Amin és Takács Norbert hárompontosainak tapsolhatott a publikum, a különbség pedig húsz pont fölé kúszott, eldőlt a találkozó. Az SKC ezzel a szezonbeli második győzelmét szerezte meg hazai pályán. A végeredmény: Sopron KC–Naturtex SZTE Szedeák, 86–63.


– Az első félidőben gyatrán játszottunk, a szünet után viszont végre volt ritmus a játékunkban, feljavult a védekezésünk, és beesett néhány extra dobásunk is. Erre a játékra már lehet alapozni, ha így folytatjuk, megmutathatjuk, hogy jóval többre hivatott a csapat – mondta Sabáli Balázs vezetőedző.
Az SKC-ra a héten kemény csata vár: a Sabáli-legénység pénteken 18 órától Szombathelyen, a Falco ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.