Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: váratlan vereség
A szezonnyitó sajnos nem sikerült, az SKC egypontos vereséggel kezdett Fotó: Németh Péter

Háromszor hagyta kihasználatlanul előnyét a csapat

SKC: váratlan vereség

| Munkatársunktól | Sport

Vereséggel kezdte szereplését az idei bajnokságban a Soproni KC. Váradi Kornél együttese egy ponttal kapott ki hazai pályán a MAFC-tól.

Megújult csapattal és új vezetőedzővel várta az első hazai bajnoki meccset a Soproni KC csapata. A felkészülés utolsó napjaiban bővült a légiósok száma: Josh Greene, egy amerikai irányító lett az SKC ötödik külföldi kosarasa.

A csapat jól kezdte az első hazai meccset: Duvnjak és Ta­­kács Norbert tripláival gyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség. A MAFC azonban szintén harcosan játszott, Davis és Neighbour végig ponterősen kosárlabdáztak. Nagyobb differencia így nem alakult ki a csapatok között, nagyszünetben 5 ponttal vezetett a Soproni KC (42–37).

Fordulás után ismét nagyobb fokozatba kapcsolt a hazai csapat, az Európa-bajnok szlovén Zagorac vezetésével 10 pont is volt a hazai előny, de a MAFC sem adta fel. Sőt, a budapesti együttes a záró negyedben a ve­­zetést is átvette, azonban Za­­gorac és Autrey pontjaival ismét az SKC állt jobban. Két rontott soproni támadás után egy ponttal a vendégek vezettek, a végén az SKC támadhatott a győ­­zelemért, de Autrey dobása kimaradt, így a MAFC egy ponttal megnyerte a kiélezett mérkőzést. A végeredmény: Soproni KC – MAFC 69–70.

– Sajnos sok volt az eladott labdánk és a kihagyott büntetőnk, ennek tudható be a mostani vereség. Háromszor is volt tízpontos előnyünk, mégsem tudtunk nyerni. Gratulálok a MAFC-nak, végig volt tartása ellenfelünknek – mondta a meccset követően Váradi Kornél vezetőedző.

Az SKC nehéz meccsekre számíthat a folytatásban: szombaton Szolnokon lép parkettre a csapat, jövő kedden pedig az EGIS Körmendet fogadja a soproni együttes.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.