Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: új vezetőedző
Váradi Kornél hajtós SKC-t ígér, a cél egy stabil középcsapat kialakítása Fotó: Németh Péter

SKC: új vezetőedző

| Munkatársunktól | Sport

Az idei szezontól Váradi Kornél látja el a vezetőedzői tisztséget az SKC-nál. A szakember megalkuvást nem tűrő játékot vár csapatától, a cél egy stabil középcsapat kialakítása.

Játékosként bajnoki címet szerzett a Falcóval, utánpótlás, majd felnőtt válogatott is volt Váradi Kornél, azonban egy makacs térdsérülés miatt fiatalon, 23 éve­­sen felhagyott a profi kosárlabdával. Az alapszintű tréneri képesítés megszerzését követően az utánpótlásban kezdett el dolgozni, majd a honi szövetség felkérésére elvégezte a FIBA edzőképző programját. Szombathelyen az U16-os és az U18-as csapattal is volt bajnok, tavaly pedig az élvonal közvetlen utánpótlását jelentő U23-as csapattal szerzett bronzérmet. A szakember 5 évig volt másodedző a Falcónál, az új szezonban pedig a Soproni KC vezetőedzője lesz. 

– Örültem a soproni klubvezetők megkeresésének: ez egy olyan lehetőség, amelyet meg kellett ragadni – mondta a szakember. – Hatalmas megtisztel­­tetés egy ilyen tradicionális ko­­sár­labdavárosban vezetőedzői posztot betölteni, amely komoly előrelépés a karrieremben.

Váradi Kornél hozzátette: az SKC négy légióssal kezdi a szezont, a cél egy stabil középcsapat kialakítása.

– Szeretnék minél több fiatalt beépíteni a csapatba, motivált, hajtós, megalkuvást nem tűrő Soproni KC-t szeretnék látni a pá­­lyán, amely a közönség szimpátiáját is elnyeri – tette hozzá a ve­­zetőedző, akinek munkáját Horváth Szabolcs segíti erőnléti és másodedzőként.

Összeállt a Krasznai Kupa 2017 programja

A bajnoki szezont megelőzően ismét rangos, nemzetközi mérkőzéseket láthat a soproni publikum. Összeállt a Krasznai Kupa programja, amely szeptember 15-én és 16-án lesz a Novomatic-arénában. Az emléktornát idén 33. alkalommal rendezi meg a Győr–Moson–Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség. A Soproni KC mellett a Falco–Vulcano Energia KC, a Zalakerámia–ZTE KK, valamint az Oberwart–Gunners vesz rész a sporteseményen, a hazai csapat első mérkőzése pénteken 19.15-kor lesz.

A hölgyeknél szeptember 23-án, szombaton 18 órától Krasznai Ferenc-emlékmeccset rendeznek. A Sopron Basket az olasz bajokság tavalyi bronzérmesével, az Umana Reyes Veneziával mérkőzik meg.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.