Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: sérüléshullám

| Munkatársunktól | Sport

Továbbra is nehéz helyzetben van a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Dzunic Branislav vezetőedző elmondta: a legutóbbi, Szeged elleni mérkőzésükön a négy légiós mellett szinte csak a fiatal játékosokra számíthatott, miután Takács Norbert betegség miatt harcképtelenné vált.

– Ilyen mértékű sérüléshullámot még nem éltem át egyik csapatommal sem – mondta a vezetőedző. – Tavaly a koronavírus miatt alakult ki hasonló szituáció Pakson, de a fertőzések, illetve a karantén után ott visszatérhettek a kosarasok. Az SKC-nál viszont teljesen bizonytalan, hogy mikor állhatnak edzésbe ismét a játékosok, jelenleg nem sok jóval biztatnak a szakemberek. Szezon elején nem erre számítottunk a szakmai stábbal, nem kifogást keresek, de tényleg nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Próbálunk dolgozni a rendelkezésre álló játékosokkal, de amikor 5, 6, esetleg 7 kosaras vesz csak részt a tréningeken, akkor képtelenség ugyanazt az intenzitású munkát elvégezni.

Dzunic hozzátette: a sérülések miatt lényegében irányító nélkül játszik az együttes. Teyvon Myers eredetileg 2-es posztra érkezett, legtöbbször ő szervezi a játékot, neki azonban más feladata lenne a mérkőzéseken.

– Beszélni kell a fiataljainkról – folytatta a vezetőedző. – Sok szerepet kapnak, és azt hozzák, amit tudnak: lelkesek, technikásak, és győzni akarnak ők is minden meccsen. Azonban meglátásom szerint a fiatal kosarasainknak sem jó, hogy lényegében a meghatározó, rutinos kosárlabdázók szerepét kellene átvenniük. Sokkal jobb lenne fokozatosan beépíteni őket a csapatba, egy egészséges rotációval.

Az SKC közös megegyezéssel szerződést bontott az évad során két ízben is megsérülő, legutóbb lábközépcsonttörést szenvedett irányítóval, Chauncey Collins-szal. Közben már meg is találták az irányító utódját, az amerikai ­Rickey McGill már edzésbe állt Sopronban.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.