Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: marad Flevarakis
Kostas Flevarakis a 2020–21-es szezonban is városunkban edzősködik Fotó: Wölfinger Béla

A következő szezonban visszatér a csapathoz Bagó Martin

SKC: marad Flevarakis

| Munkatársunktól | Sport

Marad az SKC vezetőedzője Kostas Flevarakis. Közben a klub már megkezdte a tárgyalásokat a játékosokkal is, a következő szezonban különösen nagy szerepet kapnak a fiatalok.

Kostas Flevarakis vezetésével felívelő szakaszban volt az NB I. A csoportos együttes, amikor felfüggesztették, később eredményhirdetés nélkül lezárták a bajnokságot. A görög szakember így csupán néhány hónapot töltött városunkban, azonban a klub vezetőinek ez az idő is elegendő volt ahhoz, hogy meggyőződjenek róla: a görög trénerrel képzelik el a folytatást.

– Rendkívül sajnáljuk, hogy félbeszakadt az a munka, amit Kostas Flevarakis elkezdett nálunk – mondta Pojbics Szabolcs ügyvezető. – Ugyanakkor egyértelmű volt, hogy ő az első számú jelöltünk a kispadra, hiszen számunkra rendkívül meggyőző volt ebben a szűk fél évben. Többkörös egyeztetésen vagyunk túl, örülök, hogy sikerült megállapodnunk a szurkolóink által is kedvelt szakemberrel.

Kostas Flevarakis egyelőre hazájában van, azonban amint a járványügyi intézkedések engedik, városunkba érkezik. Ezen az egyeztetésen fogják majd véglegesíteni a felkészülési időszak programját, emellett a légiósok szerződtetése ügyében is tárgyal a klubvezetés és a vezetőedző.

– Úgy érzem, sikerült megfelelő pályára állítanom a csapatot, egyre több volt a győzelmünk, és egyre jobb volt a hangulat a lelátókon, meccsről meccsre többen jöttek ki az arénába – mondta Kostas Flevarakis. – Nagyon várom már, hogy ismét munkába állhassak Sopronban, de jelenleg is napi szinten kapcsolatban vagyok a játékosokkal, emellett keresem a megfelelő idegenlégiósokat.

Értékes fiatalok

Különleges értéket képviselnek a férfi NB I. A csoportban a következő szezontól a 23 év alatti fiatal játékosok. A 2020/21-es szezontól ugyanis érvénybe lép az a szabály, miszerint az első két negyedben pályán kell lennie egy 23 év alatti kosárlabdázónak. A Sopron KC már ennek szellemében állította össze a magyar játékoskeretét. Fazekas Csaba és Werner Viktor esetében nem kellett megállapodást kötni, hiszen élő szerződésük van a klubbal. Hozzájuk csatlakozik a soproni Schöll Richárd, aki tavaly még a Sportiskola és az SKC játékosa is volt, az új szezonban viszont már kizárólag a felnőtt klub kötelékébe tartozik.

Új igazolásnak számít Popadic Miljan, aki szerb származású, de már magyar játékos. A 21 éves, 194 centiméter magas bedobó Pécsről érkezik városunkba.

Az érkezők mellett távozók is lesznek: az irányító Molnár Marcell, valamint a center Élő Bálint sem az SKC keretét erősíti a következő szezontól. Utóbbi játékos a folyamatos sérülések miatt hagy fel a profi kosárlabdával.

A magyar kerettel kapcsolatos hír még, hogy visszatér a csapathoz a center Bagó Martin. A 208 centiméter magas, 110 kilós, 24 éves játékos a 2017–18-as szezonban már kosárlabdázott Sopronban, azóta két szezont töltött a Zalaegerszeg együttesénél. A klasszikus center, azaz az ötös poszton bevethető játékos a vezetőedző, Kostas Flevarakis határozott kérésére került ismét Sopronba. A szakember szerint komoly lehetőség van a középjátékos szerepeltetésében, reményei szerint a fiatal kosárlabdázó tovább fog fejlődni az SKC színeiben.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.