Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: hosszabbítás, vereség idegenben

| Munkatársunktól | Sport

Nem sikerült megnyerni újabb idegenbeli mérkőzését a Sopron KC csapatának. Sabáli Balázs együttese izgalmas meccsen, hosszabbítás után kapott ki Jászberényben.

A soproni szurkolók abban bíztak a találkozó előtt, hogy a hazai pályán kiválóan szereplő SKC megszerezheti első idegenbeli győzelmét a hasonló erőkből álló Jászberény otthonában. A mérkőzés azonban rémálomként indult: gyenge soproni dobóteljesítmény, kevés eredményes összjáték és gyenge védekezés jellemezte a csapatot, amely hamar jelentős hátrányba került. A Jászberény kosarasa, Coleman az egész találkozón extra teljesítményt nyújtott, vezetésével pedig az első negyed után már 13 pont volt a jászságiak előnye, ezt szünetre sikerült az SKC-nak 9-re csökkenteni (39–30). 

A harmadik negyedtől fej-fej mellett haladtak a csapatok, de már érződött, hogy a két leginkább ponterős soproni kosaras, Warner és Lemar kezd belejönni a játékba. Az utolsó etapban hatalmasat fordított a Sopron: Lemar nem tudott hibázni a hárompontos vonalról, egy negyed alatt négy hármast szerzett. 20 másodperccel a vége előtt Warner dobhatott büntetőket – immár a vezetésért. Sajnos csak az egyik ment be, így következett a hosszabbítás. Lemar a vezetést is megszerezte az extra játékrészben, ezzel azonban az SKC el is lőtte puskaporát: a hazaiak ismét elhúztak és végül biztosan nyertek. A végeredmény: JP Autó JKSE – SKC: 83–74.

– Csak magunknak köszönhetjük a vereséget, mert első osztályú csapathoz méltatlanul kezdtük a meccset, a szünet után pedig megint rengeteg labdát adtunk el – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Nem szép, de eredményes játékkal felzártunk, de a ráadásra mentálisan elfáradtak a játékosaim. Külön köszönet a szurkolóknak, hogy ilyen messzire eljöttek és ennyire lelkesen biztattak bennünket.

Az SKC vasárnap este hattól ismét hazai pályán lép parkettre, következik a „kék-fehérek rangadója”, a Zalaegerszeg elleni meccs, amely 18 órakor kezdődik a Novomatic-arénában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.