Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: hazai vereség
Az SKC-ból két kulcsjátékos is kiesett, így kikapott a ZTE-től Fotó: Németh Péter

Vasárnap Kaposváron folytatja a Sopron KC

SKC: hazai vereség

| Munkatársunktól | Sport

Vereséggel folytatta szereplését a férfi NB I. A csoportos kosárlabda-bajnokságban az SKC. Sabáli Balázs együtteséből két meghatározó játékos is kiesett, így hiába kezdett jól a Zalaegerszeg ellen, végül alulmaradt hazai pályán.

A soproni együttes egyik magas embere, Christian Jones édesanyja betegsége miatt hazautazott, így nélküle kezdték meg a mérkőzést a csapatok. A baj pedig nem járt egyedül: a találkozó első félidejében megsérült Rivers, aki nem tudta folytatni a játékot.

Ezzel együtt kiválóan kezdett a soproni együttes, Cartert nem tudták tartani a palánk alatt a zalai játékosok, rengeteg ponttal és lepattanóval vitte hátán a csapatot. Az első félidőben jobbára az SKC akarata érvényesült, 14 egységgel is vezettek a hazaiak, ebből a nagyszünetre 12 pont maradt (46–34).

A harmadik negyedben megfordult az addigi koreográfia: a ZTE kiválóan kezdett, egy pontra felzárkózott, majd a korábbi zalaegerszegi kosaras, Bernard Thompson percei következtek, zsákolása után öt egységgel ismét az SKC vezetett. A meccs végén azonban óriási formába lendült a vendégcsapat, az utolsó negyedben 29 pontot dobtak, a fáradó, létszámhiánnyal küzdő SKC pedig sokat rontott támadásban, így végül 13 ponttal a zalai csapat nyerte a nyugati rangadót. A végeredmény: SKC – Zalakerámia ZTE KK: 78–85.

– Jones kiesésével át kellett alakítanunk a stratégiát, a csapat jól reagált erre, jól kezdett, de Rivers kiesése után már nem tudtuk megtartani az előnyünket – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Bízom benne, hogy nem lesz súlyos a sérülése, és nem kell újabb kulcsjátékost pótolni.

Az SKC vasárnap 18 órától a Kaposvári KK otthonában lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.