Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC-győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Nyerni tudott Budapesten, ezzel jobb pozícióba került a Sopron KC. A férfi kosárlabdacsapat nagy valószínűséggel pályaelőnyből kezdheti a kiesés elkerüléséért folytatott párharcot.

Fontos mérkőzést játszott múlt héten az SKC. A bennmaradás szempontjából lényeges volt, hogy győzni tudjon a csapat Budapesten, a MAFC ellen. A tétet átérezve, mindent beleadtak a soproni játékosok a meccsen: az első negyedben még egál volt, a másodikban azonban már soproni előnyt mutatott az eredményjelző (34–39). Légiósaink közül El-Amin, Watkins és Henderson is jó formát mutatott, óriási küzdelem zajlott a pályán, a harmadik negyedben már 10 ponttal is vezetett az SKC, a MAFC azonban rutinos játékosainak köszönhetően felzárkózott.

Az utolsó negyedben ismét az SKC vezetett, a játékidő utolsó másodpercében azonban Fodor hármasával egyenlítettek a hazaiak, így jöhetett a ráadás! Ebben Watkins vállalta a főszerepet: kétpontosokat, büntetőket szerzett és fontos pillanatban blokkolt. Így végül 4 ponttal megnyerte a csapat a szezon egyik legfontosabb találkozóját. A végeredmény: MAFC – Sopron KC, 81–85.


– A srácoknak helyén volt a szívük, ha ez több ésszel párosul, könnyebb dolgunk lett volna – összegzett Sabáli Balázs vezetőedző.


Az SKC szerda este 19 órától a DEAC együttesét fogadja a középszakasz alsóházi rájátszásában.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.