Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: fontos győzelem

SKC: fontos győzelem

| Munkatársunktól | Sport

A bennmaradás szempontjából fontos győzelmet szerzett a Sopron KC. Sabáli Balázs együttese Debrecenben tudott nyerni múlt hétvégén.

A Paks elleni hazai vereség után kemény szavakkal kritizálta játékosait Sabáli Balázs. Az SKC vezetőedzője azt mondta: nagy változás kell hozzáállásban ahhoz, hogy elinduljon felfelé a csapat. Úgy tűnik, hatásosak voltak a szakvezető mondatai, hiszen a csapat jól játszott Debrecenben: El-Amin, Parker és Henderson jól dobtak, de Watkins is szorgalmasan gyűjtötte a pontokat és lepattanókat. Az első negyedben még egál körül alakult az eredmény, a második etapban aztán ellépett ellenfelétől a Sopron, nagyszünetben El-Amin tripláját követően 42–55 volt az állás.


A fordulást követően állandósult a különbség a felek között, El-Amin és Watkins megtartotta a kiváló dobóformáját. A center végül 27 ponttal zárt, Parker 21, Henderson 20, El-Amin pedig 18 pontot jegyzett a találkozó végéig. Győzelmével az SKC fontos lépést tett a biztos bennmaradás felé. A végeredmény: DEAC – Sopron KC, 89–96.


– Fontos mérkőzést nyertünk meg, úgy játszottunk, ahogy elterveztük – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Az első félidőben sikerült akkora előnyt szerezni, ami elégnek bizonyult a meccs végén is, amikor már fáradtak a kulcsjátékosaink. A céljaink eléréséhez további sikerekre van szükségünk.
Az SKC szombaton 19 órától a Zalaegerszeg otthonában lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...