Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: folytatódik a negyeddöntő

| Munkatársunktól | Sport

A héten is folytatódik a férfi kosárlabda NB I-ben a rájátszás: a Szolnoki Olajbányász – Sopron KC párosmérkőzés következő összecsapását pénteken 18 órától rendezik a Tisza-parti városban.

Az első szolnoki összecsapáson volt keresnivalója Kostas Flevarakis együttesének. Három negyeden keresztül egálra állt a meccs, sőt, az utolsó etap előtt még vezetett is az SKC. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy Takács Norbi ötven százalékos hatékonysággal dobta a hárompontosokat, Milos Borisov nem hibázott büntetőt, Jogéla Tauras pedig a pontok mellett a lepattanókat is szépen gyűjtötte. Sajnos az utolsó negyedben megmutatkozott a különbség a cserepadok között: a frissebb szolnoki játékosok megnyerték az utolsó negyedet, ezzel a mérkőzést is. A végeredmény: Szolnoki Olajbányász – Sopron KC: 89–81.

– Mindkét csapatot megilleti az elismerés – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – A meccset sokáig tudtuk irányítani, sajnos a fontos pillanatokban nem a legjobb döntéseket hoztuk, míg a hazaiaknak ez sikerült. Veszélyessé vált, hogy két játékosunk kipontozódik, és nem olyan mély a keretünk, hogy ezt meg tudjuk oldani. Egy biztos: a csapat mindent megtett, ahogy a párharc többi mérkőzésén is mindent meg fog tenni a győzelemért.

– A Szolnok legyőzéséhez leginkább arra van szükségünk, hogy az utolsó 3–5 percben is tökéletesen összpontosítson a csapat. Kevesebb támadó lepattanót szabad engedni ellenfelünknek, ez esetben van esélyünk az alapszakasz győztese ellen – tudatta Bors Miklós másodedző.

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...