Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC– Falco rangadó

| Munkatársunktól | Sport

Sopron–Szombathely rangadóval kezdődik a 2018/19-es férfi kosárlabda-bajnokság.

Az idén nyáron szinte teljesen új csapatot épített Sabáli Balázs Sopronban. Az SKC-ban a magyar játékosok egy része és a teljes légiós kontingens kicserélődött. Az előkészületi mérkőzések során kétszer is megmérkőztek a „szomszédvár”, Falco KC csapatával, most szombaton pedig már élesben játszanak a szombathelyiekkel.

– Olyan szempontból előnyös a két edzőmeccs, hogy nagyjából láthattuk, milyen szisztémában játszatja csapatát az új, szombathelyi vezetőedző. Ugyanakkor hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni a felkészülési találkozókból, hiszen egyik együttes sem teljes kerettel állt ki. Bízom benne, hogy hazai pályán behúzzuk a nyitómeccset, a közönségünk sokat segíthet ebben – mondta el a szezonnyitó mérkőzés előtt Sabáli Balázs.

A szakvezető hozzátette: komoly fejtörést okoz, hogy az SKC egyetlen, igazán 5-ös poszton szereplő játékosa, Wesley Gordon nem tud edzeni, mert kificamodott a bokája. Sabáli Balázs abban bízik, hogy a játékos a szombati találkozóra felépül és tudja vállalni a mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.