Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: egypontos vereség

| Munkatársunktól | Sport

Nem sikerült az első idegenbeli mérkőzést megnyernie a Sopron KC-nak.

 Sabáli Balázs tanítványai a lehető legközelebb álltak a győzelemhez, azonban a döntő hármas kimaradt, így egypontos vereséggel térhettek haza Kecskemétről. A meccsen jól ment a dobás a soproniaknak, Gordon nagyon élt a palánk alatt, de Warner is hozta a pontjait. A csapatok fej-fej mellett haladtak, nagyszünetben egy pont volt a Sopron KC előnye (44–45).

Fordulás után inkább a vendégcsapat akarata érvényesült, többször is néhány pontos előnybe került az SKC, a Kecskemét azonban nem adta fel. A találkozó hajrája nagy izgalmakat hozott: az utolsó percben Wittmannt szerelték a soproniak, Supola pedig kétpontosa után büntetőt is dobhatott. Az ellentámadásnál a hazaiak amerikai játékosa, Green célzott pontosan, ezzel a Kecskemét került előnybe. Soproni időkérés után Warnerre hegyezték ki a figurát az SKC játékosai, azonban hárompontos-kísérlete kiperdült a gyűrűről, így végül egypontos hazai győzelem született. A végeredmény: KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC: 73–72.

– A vereséghez mi magunk is hozzájárultunk, hiszen a második két negyedben 11 eladott labdánk volt, ami ezen a szinten megengedhetetlen. A végjátékban is hibáztunk, ezekből tanulnunk kell – mondta Sabáli Balázs vezetőedző.

A Sopron KC szombaton este hazai közönség előtt játszik ismét, a Sabáli csapat az Atomerőmű SE együttesét fogadja 18 órától.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...