Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: bravúrgyőzelem
A bajnokságot vezető Falcót óriási csatában győzte le az SKC Fotó: Németh Péter

Fantasztikus hangulatot teremtett a közönség az arénában

SKC: bravúrgyőzelem

| Munkatársunktól | Sport

Óriási bravúrt hajtott végre a Sopron KC, miután a bajnokságban vezető, végső győzelemre is esélyes Falco KC ellen győzni tudott hazai pályán.

A hosszú bajnoki szünet után múlt szombaton ismét pályára lépett a Sopron KC. A szombathelyiek elleni meccsen telt ház, rengeteg hazai és sok vendégdrukker várta a csapatokat. A meccs első perceiben elhúzott a Falco, azonban az SKC nagyot küzdött és Rivers kosaraival egyenlített. A második negyedben Fazekas, majd Supola pontjaival már vezetett is az SKC, a vendégek időkérése után ezúttal a szombathelyiek egalizáltak (43–43).

Szünet után ellépett a Falco, de Supola Zoltán ismét jókor szerzett pontokat. A soproni kosaras az egész meccsen kiválóan játszott: 12 pontja mellett 4 kiharcolt faultja és szintén 4 gólpassza is volt. Jogela a pontokat, Thompson a gólpasszokat gyűjtötte szorgalmasan, Carter pedig nagyot küzdött a palánk alatt, amelynek köszönhetően a hazaiak megnyerték a lepattanócsatát. A jó soproni védekezés és csapatjáték mellett a vendégek többször hibáztak. A meccs hajrájában soproni vezetésnél is megremegtek a szombathelyi kezek, így a közönség hatalmas örömére bravúrgyőzelmet szerzett az SKC. A végeredmény: Sopron KC – Falco KC: 79–74.

– Kiváló mérkőzés volt, amely a közönségnek köszönhetően óriási hangulatban zajlott – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – A győzelem kulcsa az volt, hogy minden játékosom, aki ma pályára lépett, hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Ezzel a hozzáállással nyerhetünk további fontos meccseket is.

Az SKC szerda este 7 órakor szintén hazai pályán, a Szolnoki Olajbányász ellen lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...