Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sitku Márton: „Fizikailag kell fejlődnöm”
A mindössze 21 éves Sitku Márton az idei évben kezdőembernek számít az SKC-ban. A játékos jó teljesítménnyel hálálná meg a bizalmat. Fotó: Németh Péter

Sitku Márton: „Fizikailag kell fejlődnöm”

| Munkatársunktól | Sport

Tavaly még a bronzérmet szerző U20-as csapat meghatározó játékosa volt, idén pedig már kezdőként számol Sitku Mártonnal az SKC vezetőedzője, Dzunic Branislav.

A 21 éves kosárlabdázó azt mondta: hiába volt nagy váltás az életében, hogy tavaly Nyíregyházáról Sopronba tette át a székhelyét, kiválóan érzi magát városunkban, sok a barátja, könnyen ment a beilleszkedés. Már csak azért is, mert Fazekas Csaba, akivel gyerekkorától kezdve együtt pattogtott Nyíregyházán, most szintén az SKC játékosa.

– Örülök neki, hogy általában kezdőként kapok játéklehetőséget, de tisztában vagyok azzal is, hogy ez részben a fiatal szabálynak, részben pedig a sok sérültünknek is köszönhető – kezdte Sitku Márton. – Ezzel együtt igyekszem meghálálni a bizalmat, próbálom minden egyes pályán töltött percemben minél jobb játékkal segíteni a csapatot. Támadásban elsősorban a külső mozgás, kinti dobások a kedvenceim, klasszikus magasbedobóként szeretek legjobban játszani. Természetesen sokszor van dolgom a palánkhoz közelebb is, igyekszem ezeket a helyzeteket is pontokra váltani.

A 203 centiméter magas kosaras szerint fizikailag még sokat kell fejlődnie, ami elsősorban a hatékony védekezéshez szükséges.

– Tavaly még az U20-as csapatban játszottam, de egyre több lehetőséget kaptam a felnőttek között – folytatta Sitku Márton. – Hatalmas a különbség mind sebességben, mind a taktikai variációk terén. Azonban a leginkább szembetűnő differencia a játék fizikai részében van: tisztán látszik, hogy erősödnöm kell, izmot kell magamra szedni, mert kiváló és nagyon képzett kosarasokkal kell felvennem a versenyt védekezésben.

A fiatal játékos elmondta: számára különösen fájó vereség volt a Nyíregyháza elleni hazai fiaskó, amelyre senki nem számított a csapaton belül. Sajnos továbbra is tele van az együttes sérültekkel, ez nyilván rányomja a bélyegét az eredményekre. Ahhoz, hogy tisztábban lássák, mire képes az idei csapat, az is szükséges lenne, hogy végre teljes kerettel készüljön. Ekkor lehetne csak igazán látni a csapatban rejlő potenciált.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.