Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sikerszériában

| Munkatársunktól | Sport

Kirobbanó formában van az utóbbi hetekben a Sopron Basket.

 Gáspár Dávid együttese mind az Euroligában (Arka Gdynia – Sopron Basket: 67–77), mind a honi bajnokságban komoly rangadókat nyert, így a nemzetközi sorozatban megőrizte esélyét a rájátszásba kerülésre, a hazai pontvadászatban pedig magabiztosan vezeti az alapszakaszt. A vezetőedző szerint a sikerszéria alapja, hogy senki sem bajlódik komolyabb sérüléssel.

– Ősszel a Girona elleni meccsen kezdődött egy peches szériánk, January, később Brooks, majd Tina Krajisnik is megsérült – mondta Gáspár Dávid. – Így a többi meghatározó játékosra több játékperc jutott, volt olyan meccs, amelyen Fegyverneky Zsófi 40 percen át irányított, érthető, hogy elfáradt a végére. Most mindenki egészséges, teljes kerettel minőségi edzéseket tudunk végezni. Ez azért lényeges, mert azt vallom, hogy a mérkőzés képe az azt megelőző edzések tükörképe egyben.

A szakvezető szerint Candice Duprée érkezésével a rotációs lehetőségek is bővültek.

– Dupree WNBA All Star játékos, akinek a kiváló kvalitásait sokan ismerik. Emellett azonban emberileg is nagyra tartom, olyan személyiség, akinek példamutató a hozzáállása, mindez pedig az eredményességünkön is meglátszik. Dupree érkezésével a variációs lehetőségeink is bővültek, ezeket azonban pontosan be kell gyakorolni, ezen dolgozunk jelenleg.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.