Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sikeres év a Darazsaknál

| Munkatársunktól | Sport

Idén is eredményes évet zárt a Soproni Darazsak Kosárlabda Akadémia.

Czukorné Hollós Anna elnök az évzáró rendezvényen hangsúlyozta: több korosztály az idei szezonban is országos döntőbe jutott annak ellenére, hogy sok esetben a Darazsak együttese a korosztályos átlagnál fiatalabb kosárlabdázókkal állt fel. Több soproni fiatal valamelyik utánpótlás-válogatott tagjaként is játszhat.

– Kiemelt figyelmet fordítunk Sopron mellett a környező településekre is, falu­programunk keretében az edzők kijárnak a környező településekre, illetve heti egy alkalommal busszal behozzuk a városba a kosárlabda iránt érdeklődő fiatalokat – mondta az elnök. – Így szélesebb bázisból kerülnek hozzánk fiatalok, akikkel igyekszünk minél inkább megszerettetni a sportágat.

Hollós Anna szerint komoly eredmény, hogy a Darazsak kosárlabdázóiból, valamint az akadémián képzett, de már felnőtt korú játékosokból álló Sportdarázs megnyerte az NB I. B zöld csoportját. Így a következő évben az NB I. A előszobájának számító piros csoportban szerepelhet.

Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő köszöntőjében Sopron önkormányzata nevében gratulált a játékosoknak az idei teljesítményükhöz. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a város nagyon büszke a Darazsak idei eredményeire.

Abdai Géza, a Sopron Basket társadalmi elnöke kiemelte: az elmúlt öt évben hatalmas sikereket értek el a felnőtt csapat tagjai, ezek azonban nem jöhettek volna létre, ha nincs megfelelő hátország. Hozzátette, hogy a Soproni Darazsak Akadémia adja a sikeres nagycsapat utánpótlását, és reméli, hogy minél több fiatalból felnőtt kosárlabdázó lesz majd.

A rendezvényen a legjobb Darázs-edző elismerést Stoics Veres Judit, a legjobb Kisdarázs-edző díjat pedig Bencze Mária vehette át. A legjobb Darázs-játékos címet Varga Sára, a legszorgalmasabb Kisdarázs-elismerést pedig Horváth Izabella érdemelte ki. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.