Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres alpesi síelők
A Scoop sportegyesület versenyzői Ausztriában és Szlovákiában vettek részt több megmérettetésen, és sok dobogós helyezést szereztek.

A soproni Scoop Síakadémia célja a városi sísport felélesztése

Sikeres alpesi síelők

| Munkatársunktól | Sport

A múlt hétvégére a Semmeringre tervezett óriás-műlesikló verseny az enyhe időjárás miatt elmaradt, ennek ellenére bőven volt lehetőségük a versenyzésre az idei szezonban a soproni sportolóknak.

A soproni Scoop Síakadémia szakemberei az idei évben már három tudásszinten foglalkoztak a versenyzőpalántákkal. Az egyesület megszervezi a szárazföldi és havas pályán tartott edzéseket, a fiatalok pedig több megmérettetésen is elindulhattak – természetesen nem magyarországi, hanem a hóbiztos ausztriai vagy szlovákiai pályákon.

– Vági Zoltánnal és Becsvárdi Balázzsal hárman alkotjuk az edzői csapatot. Elhivatottan és kellő lelkesedéssel igyekszünk a lehető legjobban felkészíteni a gyerekeket a különböző versenyekre. A jól összehangolt munkát, a csapat hozzáállását, a szorgalmas edzéseket a várakozásainknak megfelelően eredmények is követték – mondta Jandl Norbert, aki a Scoop sportegyesület elnöke és edzője is egyben.

A soproni síelők a havas felkészülést gleccsereken: Pitztalon és Kaprunban kezdték, majd a Sopronhoz közeli Stuhlecken az osztrák helyi klubbal közösen folytatták a tréningeket. A felkészülési időszak után már a versenyek következtek. A soproni alpesi síelők részt vettek Ausztriában a Hómenők Kupán, a Rossignol Kupán, a St. Jakob im Walde Schüler Kupán, valamint az országos alpesi síbajnokságon is. Szlovákiában egy megmérettetésen jártak, a Head Kupa országos versenyen.

Jandl Norbert hozzátette: minden viadalon remekeltek a fiatalok, elhoztak sok kupát, dobogós helyezéseket. A versenyző csapat minden tagja nagy dicséretet érdemel: ­Bella Dániel, Czövek Zoé, ­Gosztonyi-Vánkus Emma, Jandl Menta, Kelemen Keve, Kiss Elena, Kiss Felix, Lázár Luca, Lázár Lujzi, ­Mélász-Szigetvári Abigél, Odorics Kornél, Pintér ­Zénó, Rébay Emma, Rébay Rozi, ­Rébay Zsombor, Vámosi Botond, valamint Vámosi Zsolna.

– A soproni Scoop Síakadémia célja az volt, hogy újra életre keltse a városi sísportot, azt hiszem, az eredmények alapján elmondható, hogy ez maximálisan sikerült – folytatta Jandl Norbert. – Fontos, hogy minél több fiatal végezzen minőségi edzéseket és kezdjen el versenyezni. A Sportegyesületek Országos Szövetsége által támogatott Fekete Mezes Tehetségkutató Programhoz ugyanis folyamatosan válogatják a tehetséges versenyzőket, akik így komolyabb lehetőséghez is juthatnak.

Az egyesületnél nyáron sem tétlenkednek, szünidős nyári élménytáborokban népszerűsítik a sportos életmódot, készítik fel a jövő versenyzőit.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.