Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sereghajtó lett az SVSE

| Páder Vilmos | Sport

Kieső helyen, sereghajtóként zárta a meghosszabbított őszi szezont az NB II-es bajnokságban az SVSE.

A téli pihenőre térés előtt a hétvégén még Csákvárra szólította a sorsolás a soproniakat, ahol élet-halál harcot vívott egymással a két sereghajtó együttes. Az SVSE nagyon tartalékosan, de annál nagyobb elszántsággal játszott, s az ötvenharmadik percben a vezetést is megszerezte Batizi-Pócsi jóvoltából. A folytatásban a vendéglátó nagy nyomást gyakorolt a Sopron védelmére, de Molnár Márk kapus jó napot fogott ki, parádésan védett. A mérkőzés vége felé közeledve azonban megtört a jég, a hetvennyolcadik percben kiegyenlített a hazai csapat. A hátralévő időben meddő játék folyt a pályán. Az eredmény igazságos, bár a látottak alapján a Sopron közelebb állt a győzelemhez.


A bajnokság huszonegy találkozójából egy győzelem, kilenc döntetlen, s tizenegy vereség a mérleg. A megszerezhető hatvanhárom pontból mindössze tizenkettőt gyűjtött a lila–fehér együttes. A bennmaradástól nyolc pontra van a csapat, ami azt jelenti, hogy a tavaszi tizenhét találkozóból kilenc összecsapást kell megnyernie a biztos bennmaradáshoz… A csapatok január elejéig pihenőre mennek, majd kezdődik a tavaszi felkészülés.

Országos bajnok a megyeválogatott


Megyénk labdarúgó-válogatottja nyerte a IV. Megyei Amatőr Válogatottak országos nagypályás tornáját Pécsett. Válogatottunk, melyben három soproni FAC játékos szerepelt. A döntőben Bács–Kiskun megye együttesével a rendes játékidőben 1–1-es döntetlent értek el, de a mindent eldöntő 11-es párbajt a Győr–Moson–Sopron megyeiek nyerték 11–10-re.


A soproni Kelemen Dávid mellett jól játszott Giczi Balázs is, aki az utolsó büntetőt kivédte, illetve Honyák Máté, aki belőtte a győztes találatot.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.