Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rövid pályás versenyek

Jelen lesz dr. Csik Ferenc unokája és dédunokája

Rövid pályás versenyek

| Munkatársunktól | Sport

Idén negyvenegyedszer rendezik meg a dr. Csik Ferenc emlékversenyt – ez az első alkalom, hogy az új Lőver uszoda ad otthont a nagyszabású sporteseménynek, amely háromnapos lesz.

A 41. Dr. Csik Ferenc Emlékversenyen már november 11-én megrendezik a hosszabb, kevesebb résztvevővel zajló versenyszámokat, mint például az ezerötszáz méteres gyorsúszás vagy a négyszáz méter vegyes futamait. A több nézőt vonzó számoknál szombaton és vasárnap 9 órától indítják az előfutamokat, a döntők pedig 16.30-kor kezdődnek.

– Most a 25 méteres medencében rendezzük meg a futamokat, a hagyományokhoz híven elsősorban az utánpótlás számára kívánunk versenyzési lehetőséget biztosítani – mondta Kókai Zsolt főszervező, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron edzője és úszó szakosztályának vezetője. – Az őszi–téli időszak a rövid pályás szezon, a dr. Csik Ferenc emlékverseny után négy héttel rendezik a korosztályos rövid pályás magyar bajnokságot, így a mi megmérettetésünk kiválóan szolgálja a felkészülést, megúszhatják a szükséges szintidőket a fiatalok. Lehet, hogy lesz néhány felnőtt induló is, azonban ők inkább az egy héttel később kezdődő rövid pályás ob-re készülnek.


Kókai Zsolt hozzátette: bízik abban, hogy akár a háromszázat is meghaladja a résztvevők száma. Várhatóan Ausztriából is érkeznek úszók, ugyanakkor a cél elsősorban az, hogy a nyugat-magyarországi régió sportolóinak biztosítsanak versenyzési lehetőséget. Az emlékversenyen a tervek szerint jelen lesz dr. Csik Ferenc unokája, Csik Katalin, aki gyermekét – Csik Ferenc dédunokáját – is magával hozza.

Kormányzati támogatás: A magyar kormány jelentős támogatást nyújt a Lőver uszoda fenntartásához – számolt be közösségi oldalán dr. Farkas Ciprián. A kabinet 59 millió forinttal segíti az önkormányzatot a létesítmény üzemeltetésében. – Az új soproni uszoda havonta mintegy 25 ezer látogatót fogad, köztük rengeteg gyermeket. Ezért is külön öröm számunkra, hogy a kormány ezáltal is támogatja városunkat és a soproni családokat – áll a polgármester bejegyzésében.

Győr Open – Sopronban: Decemberben újabb, nagyszabású versenynek adhat otthont a soproni Lőver uszoda: mivel Győrben átmenetileg bezárt a sportuszoda, megállapodás született arról, hogy városunkban rendezik meg a Győr Opent, amely így a Sopron Open elnevezést kapja. A komoly hagyományokkal rendelkező megmérettetésre közel 1000 utánpótlás és felnőtt korú versenyzőt várnak. December 14-től 17-ig rendezik meg a Sopron Opent, amelynek rangját jelzi, hogy FINA kvalifikációs verseny is egyben.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.