Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Poór Brigitta győzelme

| Munkatársunktól | Sport

A soproni Poór Brigitta megnyerte a tereptriatlonosok világkupa-sorozatának portugáliai versenyét, míg Mester Bálint a szlovák bajnokságon végzett másodikként.

A nyitószám, az úszás után elsőként lépett partra Poór Brigitta, majd előnyét megőrizte a folytatásban is. A kerékpáros szakasz után már nagy fölénnyel vezetett, és a futás során sem tudták megszorítani. A versenyző a világkupasiker után azt mondta, nagyon elégedett, ám meglepett is egyben.


– Az úszásnál éreztem, hogy jól kezdtem a versenyt, de tartottam is a görög fiaskó után a vizes számtól. A kerékpáron szárnyaltam, és nem volt bennem több félelem – nyilatkozta. Hozzátette: ezzel a győzelemmel el tudta feledtetni a múlt heti féltávú országos bajnokság kudarcát.


Az eredmények: első helyezett Poór Brigitta (2.48.27 óra), második az ausztriai Carina Was­le ( 2.56.01), a harmadik helyet a spanyol Eva Gracia Gonzales (2.59.40) szerezte meg.


A többszörös magyar bajnok Mester Bálint (X2S TEAM) a szlovákoknál állt rajthoz, és remek futással másodikként ért célba.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...