Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Öt év alatt a csúcson
A Soproni Tigrisek kerekesszékeskosárlabda- csapata már a legutóbbi mérkőzésen bebiztosította a bajnoki címét Fotó: Németh Péter

Május 13-án lesz az ünnepélyes bajnokavató Sopronban

Öt év alatt a csúcson

| Munkatársunktól | Sport

Öt éve indított először csapatot a hazai kerekesszékeskosárlabda-bajnokságban a Soproni Tigrisek SE. A szisztematikus munkának köszönhetően fél évtized alatt a csúcsra jutott városunk együttese.

A Tigrisek SE az idei bajnokságban a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül az első helyen végzett. – Öt éve természetesen úgy indultunk neki a kerekesszékes bajnokságnak, hogy elsők akarunk lenni. Azonban hosszú út vezetett idáig, amelynek az eleje nem volt könnyű – összegzett a bajnoki cím kapcsán a Soproni Tigrisek SE elnöke, Nagy Tamás.

– Magyar András személyében öt éve egy rutinos, kiváló szakmai vezető irányítja a tréningeket, az ő munkája elengedhetetlen volt ahhoz, hogy elsők tudjunk lenni. Az idei szezontól Sedric Roussellel és Julien Rouly Mottóval két olyan játékost is tudtunk igazolni, akik rendkívül fejlődőképesek és meghatározó tagjai a csapatnak. Természetesen a megfelelő minőségű versenyszékek beszerzése – amelyeket TAO-támogatásból finanszíroztunk – is fontos eleme volt a bajnoki sikerünknek.


A Tigrisek SE május 13-án lesz a házigazdája az aktuális bajnoki fordulónak. A játéknapon a tavalyi és az idei bajnok mérkőzése után, 15 órától rendezik a bajnokavató ünnepséget, amelyre ezúton is hívnak és várnak minden sportszerető szurkolót.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.