Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ősszel európai szuperkupa Budapesten

| Munkatársunktól | Sport

Szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája (BL) és az Európa-liga győztesének összecsapását, azaz a Labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának elmúlt hét szerdai döntése sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupában sem. Tavaly egyébként Isztambul adott otthont a Liverpool–Chelsea szuperkupa mérkőzésnek, amelyet a BL-ben is diadalmaskodó Liverpool nyert meg. A meccs érdekessége volt, hogy az UEFA itt használta először a videóbírót.

Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2019-ben női Bajnokok Ligája-döntő színhelye volt a Groupama Aréna, társrendezője lesz a jövő évre halasztott férfi Európa-bajnokságnak és a szintén 2021-es U21-es kontinensviadalnak, márciusban pedig megkapta a 2022-es Európa-liga fináléjának rendezését, amelyre 2023-ban kerül sor. (mti)

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.