Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Önbizalom, fegyelmezettség
A győztes magyar csapat a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában lejátszott Magyarország–Török­ország mérkőzés (2–0) végén a Puskás Arénában november 18-án Fotó: MTI – Illyés Tibor

Önbizalom, fegyelmezettség

| Munkatársunktól | Sport

A magyar labdarúgó-válogatott az elmúlt szerdán Törökország legyőzése után megnyerte a csoportját a Nemzetek Ligájában, így feljutott a legjobb 16 csapatot magában foglaló A divízióba.

Folytatta jó szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A csapat két héttel ezelőtt kiharcolta az Eb szereplést, most pedig a törökök ellen diadalmaskodott a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-fertőzése miatt az elmúlt szerdán is televízión keresztül figyelte csapatát, és telefonon tartotta a kapcsolatot a pálya mellett dolgozó stábjával. 

– A valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna – mondta az olasz szakember. – Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, amikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is.

Marco Rossi nem csupán a törökök elleni szezonzáróval volt elégedett, hanem együttese teljes őszi produkciójával, hiszen nyolc meccsen egyetlen vereség mellett ötször győzött és két döntetlent ért el a csapat. A tréner úgy véli, ahhoz, hogy jobb képességű együttesek ellen eredményes lehessen a magyar válogatott, mindenképpen szükséges bizonyos hátrányokat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzálni. A szövetségi kapitány szerint ez mindvégig megfigyelhető volt a pályán, és talán ez lehet a legfontosabb tényező, amiből a válogatott erőt meríthet az előttünk álló időszakban is.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.