Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Oda a hazai veretlenség

| Munkatársunktól | Sport

Megszakadt a Sopron KC hazai veretlenségi szériája, miután Sabáli Balázs együttese alulmaradt a Zalaegerszeg csapatával szemben.

A Szombathely, a Szolnok és a Paks bravúros hazai legyőzése után joggal reménykedtek abban a soproni szurkolók, hogy az idén jó formát mutató ZTE is kapitulál majd a leghűségesebb városban. A kék-fehér csapatok találkozóján hagyományosan jó hangulat uralkodott a lelátón, a szurkolók pedig azt láthatták, hogy jobban kezd a Sopron, de hamar fordít a ZTE. A zalaiak kosarasa, Ware az egész meccsen tarthatatlanul játszott, végül 35 pontig jutott. Neki, valamint az egyébként is precízen felépített vendégtámadásoknak köszönhetően 56 pontot szerzett a Zalaegerszeg az első két negyedben, a csapatok 10 pontos ZTE-előnnyel fordultak (46–56). 

A harmadik negyed katasztrofálisan indult soproni szempontból: az eladott labdák miatt 20 pont fölé nőtt a vendégek előnye. Lemar ismét kiváló napot zárt, a soproni játékos 33 pontot szerzett a mérkőzésen. Warner és Molnár Marcell is jól célzott, így sikerült faragni a hátrányból. Az utolsó etapban Warner és Takács Norbert pontjaival egészen közel került a zalaiakhoz az SKC. Az utolsó percben már csak három pont volt a különbség, de ezen a napon a kritikus helyzetekben mindig volt egy vendégjátékos, aki átsegítette a csapatot a holtponton. A ZTE végül 6 ponttal nyerte a meccset, szembetűnő volt azonban, hogy a vendégek jóval több lepattanót szedtek, és a gólpasszok száma is jóval magasabb volt a vendégoldalon. A végeredmény: Sopron KC – Zala­kerámia ZTE KK: 93–99.

– A Zalaegerszeg egyszerű játékot játszott, de ezzel könnyű ziccereket dobott, emellett döntő volt, hogy nagyon sok támadó lepattanót szedtek a vendégjátékosok – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – A harmadik negyedre találtuk meg azt az ötöst, amely mindent beleadva kosárlabdázott. Vissza is tudtunk jönni a meccsbe, de a kihagyott büntetők megpecsételték a sorsunkat.

A férfi kosárlabda-bajnokságban most szünet következik, a Sopron KC legközelebb december 15-én, a sereghajtó Serco TF – Budapest otthonába látogat.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.