Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ob-n remekeltek  az U16-os atléták
Dolmány Emma és Kádár Eszter is jól szerepelt az U16-os ob-n.

Ob-n remekeltek az U16-os atléták

| Munkatársunktól | Sport

Az idei évben Győr adott otthont az U16-os atlétikai országos bajnokság küzdelmeinek. A megmérettetésen a Soproni Atlétikai Club fiataljai is részt vehettek.

Az országos bajnokságot három kvalifikációs verseny is megelőzte, ezeken kellett a fiatal atlétáknak megfelelő eredményt elérniük ahhoz, hogy az ob-n is indulhassanak. A soproni színeket végül öt versenyző képviselte, közülük Kádár Eszter és Dolmány Emma számára kiválóan sikerült a verseny: 800 méteres síkfutásban Kádár Eszter egyéni csúcsot javított, ezzel az eredménnyel megszerezte a bronzérmet, 1500 méteren pedig nyolcadik helyezést ért el. Dolmány Emma szintén fantasztikusan teljesített, hiszen az 1500 és a 3000 méteres versenyszámban is a dobogó 2. fokára állhatott fel.

– A nyári, kvalifikációs versenyeken elért eredmények alapján hívták meg a gyerekeket az ob-ra – mondta Némethné Csordós Rita, a Soproni Atlétikai Club közép- és hosszútávfutó csoport edzője. – Eszter és Emma is egész évben szorgalmasan edzettek, eredményeik versenyről versenyre javuló tendenciát mutattak. Izgatottunk vártuk a bajnokságot, ahol már csak az ország legjobbjai mérték össze tudásukat. Okos taktikai versenyzéssel és kemény küzdelemmel kiváló eredményeket értek el. Négy versenyszámból háromban is érmet szereztek, nagyon büszkék vagyunk rájuk.

A tréner hozzátette: ezzel a pályaversenyek minden korosztály számára véget értek. A fiatal atléták most rövid pihenőt kapnak, majd következik az alapozás és a mezei futóversenyek időszaka.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...