Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népszerű a gokart

Szeptember 3-án újra versenyt rendeznek Sopronban

Népszerű a gokart

| Köves Andrea | Sport

Egyre több versenyzőt és nézőt vonz Sopronban a gokartsport – köszönhetően a Soproni Gokart Sportegyesület tevékenységének. A közelmúltban versenysorozatot is indítottak: a regionális tehetségkutató gokart kupasorozat I. fordulóját Sopronban, a Racing Arénában tartották.

Az ország három régiójában összesen kilenc fordulóban bizonyíthatnak a kupasorozat keretén belül az amatőr pilóták. Bálint Ádám egyesületi elnök szerint a soproni versenyzők jó eséllyel indulhatnak a futamokon, hiszen az ország leghosszabb amatőr versenypályájával, korszerű versenyautókkal, kiválóan felszerelt szervizháttérrel és szerelőcsapattal rendelkeznek.

Az egyesület az utánpótlás-nevelésre fókuszál, jelenleg 25, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jegyzett versenyzőjük van. Az eddigi futamokon a Soproni Gokart Sportegyesület pilótái, fiatal versenyzői nagyon jó eredményekkel szerepeltek, de sok dunántúli versenyző is vitt el dobogós helyeket. Legközelebb szeptember 3-án drukkolhat a közönség a Racing Arénában a III. fordulóban a soproni gokartosoknak, a versenyre még lehet nevezni is.

A kupaszezon zárásaként a regionális súlykategóriák első három helyezettje indulási jogot nyer az októberi szuperdöntőn való részvételre, amelynek szintén a Racing Aréna Sopron lesz a helyszíne.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.