Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nemzetközi BMX-győzelem
A BMX Sopron Sportegyesület legjobbjai – Benke Bianka, ­Csuport Ádám, Czisztler Dániel, Lengyel Gellért és Farkas Bendegúz – elnyerték az Alpok–Adria-kupa vándorserlegét. Fotó: BMX Sopron SE

Nemzetközi BMX-győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Hatalmas sikert könyvelhet el az idei évben a BMX Sopron Sportegyesület méltó lezárásaként az évadnak. Az Alpok–Adria-kupasorozat történetében először diadalmaskodott magyar klubcsapatként.

Négy ország – Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Magyarország –, nyolc helyszín – sorrendben Sopron, Ljubljana, Mühlen, Vösendorf, Maribor, Gencsapáti, Rivignano, Lupatoto – 16 versenynap, 1073 pont – számokban ennyi volt az idei Alpok–Adria BMX kupasorozat a soproni egyesület számára. Sopronban indult júliusban és Rivignanóban zárult október közepén a nemzetközi sorozat – így az olasz városban hirdették ki a végeredményeket is.

A soproni csapat legeredményesebb versenyzői hatalmas fölénnyel nyerték meg a kupasorozatot, így hazahozhatták a vándorkupát. Az egyesület legtöbb pontot szerzett tagjai: Farkas Bendegúz, Lengyel Gellért, Benke Bianka, Csuport Ádám és Czisztler Dániel, ők 192 pont előnnyel kerültek a dobogó legfelső fokára a két osztrák klub, az Auer BMX Team Mühlen és a Radsport BMX Vösendorf előtt. A legeredményesebb versenyzők között Farkas Bendegúz és Lengyel Gellért összetett egyéniben 1. lett, Czisztler Dániel és Csuport Ádám 2., Benke Bianka pedig a 3. helyet szerezte meg a 16 forduló után.

A legjobb nyolc közé jutott a soproniak közül a legkisebbeknél Réczeg Bence (7.) és Trinh Long Nam (8.), a 9–10 éves fiúk közt Töltl Kevin (5.), a 11–12 éves fiúk korosztályában Kreisz Kristóf (8.), a 13–14 éves fiúknál Pethő Marcell (4.), az U17-es csoportban Czisztler Hanna (4.), a 17+ mezőnyben pedig Mészáros Krisztián (8.).

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.