Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Negyedik lett a válogatott
A magyar női kosárlabda-válogatott részt vehet az olimpiai selejtezőn. Fotó: MTI – Kovács Tamás

Negyedik lett a válogatott

| Sport

A magyar női kosárlabda-válogatott nagy csatában kikapott a francia csapattól az Európa-bajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén, így negyedikként zárta a tornát Ljubljanában.

Az olimpiai selejtezőbe jutott magyarok 1954, 1974 és 1997 után negyedszer végeztek negyedik helyen a kontinenstornán. A csapatban két soproni játékos, Határ Bernadett és Varga Alíz is szerepelt.

Székely Norbert együttese a spanyolokkal szemben maradt alul 69–60-ra az elődöntőben, míg a kétszeres Európa-bajnok franciák a favorit belgáktól kaptak ki 67–63-ra. A franciák már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, a nagyszünetben már 49–30 volt az állás. Az utolsó negyedben ugyan látótávolságba került az ellenfél, de a hajrá ismét a franciák fölényét hozta, így a nagyot küzdő nemzeti csapatnak nem maradt esélye a fordításra. A végeredmény 82–68 lett.

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint a válogatott az elvesztett bronzmérkőzés ellenére megmutatta, hogy miért van a négy között az Európa-bajnokságon. A szakvezető azt mondta az MTI-nek, hogy csapata mind a hat mérkőzésén az utolsó percig küzdött, és összességében nagyon jó tornán van túl.

– Nagy álom volt, hogy ott legyünk az olimpiai selejtezőn, és most ott vagyunk – hangsúlyozta Székely Norbert. – Én gyerekként minden olimpián szurkoltam a tévé előtt a magyar csapatoknak, vívóknak, kajakosoknak, most pedig elértük, hogy nekünk is van esélyünk a részvételre. Ez még nagyobb lépés lenne a válogatott számára.

Az Európa-bajnokságot Belgium nyerte, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte Spanyolországot.

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...