Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
NB II: jól állnak a Tigrisek
A Soproni Tigrisek NB II-es csapata jó úton jár a kitűzött cél felé, szeretne a legjobb négy között végezni.

NB II: jól állnak a Tigrisek

| Munkatársunktól | Sport

Tizenhárom forduló után továbbra is harcban van a rájátszást érő helyekért a Soproni Tigrisek NB II-es férfi kosárlabdacsapata.

Balogh Gergely játékos–edzőként irányítja a Tigrisek NB II-es csapatát. A szakember elmondta: az őszi hónapokban csapatukat sem kerülte el a koronavírus, többen megbetegedtek, és hosszabb időt karanténban kellett tölteniük. November közepére aztán a játékosok vissza tudtak állni az edzésmunkába, azóta magasabb színvonalon edzenek.

– Jómagam még küzdök a koronavírus okozta szövődménnyel, egyelőre nem játszhatok, így viszont edzőként több energiát tudok a hibák javítására és a játék finomítására fordítani – hangsúlyozta Balogh Gergely. – Nagyon lelkes és intelligens társaság alkotja az idei csapat magját, akikkel régóta ismerjük egymást mint csapattárs vagy egykori ellenfél. Egy hullámhosszon vagyunk, könnyű a kommunikáció, és mindenki partner a kemény edzésmunkában.

A játékos–edző hozzátette: a csapattagok nagy része rutinos kosaras, korábban szép eredményeket értek el. Ezt a magot egészíti ki néhány ügyes fiatal, akik nagyon sokat tanulhatnak rutinos társaik mozdulataiból, megoldásaiból.

– Az alázat, a győzni akarás és a játék iránti szenvedély az, ami motiválja ezt a csapatot, nincs szükségünk külső motivációra, mindenki ugyanazt akarja, így minden energiánkat a legjobb stratégiák kidolgozására és begyakorlására fordíthatjuk. Öröm látni kívülről, ahogy a 40-es éveiben járó játékosaink, a játék hevében, a pályán mindent bevetve „lefutják” vagy „leugorják” az ellenfél 15–20 évvel fiatalabb kosárlabdázóit, és erőn felül mindent megtesznek a győzelemért. A csapattagok között baráti a kapcsolat, és mivel rengeteg tapasztalattal rendelkezik legtöbbjük, ezért minden szituációt kielemzünk, megbeszélünk az edzések, mérkőzések után.

Balogh Gergely szerint legfontosabb céljuk, hogy bekerüljenek a nyugati csoport legjobb 4 helyezettje közé, így részt vehessenek a rájátszásban. Ehhez a hazai győzelmek mellett néhány bravúros idegenbeli siker is szükséges.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.