Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagy győzelmek
A Sopron Basket hazai pályán a Lyont (felvételünkön), idegenben pedig a Szekszárdot tudta legyőzni

Nagy győzelmek

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában a Lyont, a hazai bajnokságban pedig idegenben a Szekszárdot tudta legyőzni a Sopron Basket női kosárlabdacsapata.

A francia csapat elleni, hazai mérkőzésen óriásit játszott Tina Krajisnik, a center ellen nem volt ellenszere a vendégeknek ezen az estén, végül a soproni játékos 18 ponttal zárt. Jelena Brooks hárompontosai mellett a csapat védekezése is sokat segített abban, hogy komoly előnybe kerüljön a Sopron Basket. A Lyon a meccs hajrájában feljött hat pontra, de végül magabiztos hazai siker született. A végeredmény: Sopron Basket – LDLC Asvel: 67–53. 

A bajnokságban nehéz feladat várt Fegyvernekyékre: a Szekszárd otthonában léptek parkettre szombaton. A hazaiak kezdtek jobban, szünetre azonban minimalizálta a hátrányát a Sopron Basket. A találkozón óriási küzdelem zajlott és nemcsak a csapatok, a hazai és a szép számú soproni szurkolótábor is kitett magáért. Crvendakic extra teljesítményt nyújtott, 22 ponttal zárta a meccset, „Jeca” Brooks pedig a legjobbkor, az utolsó negyedben dobott két hármast, így a hajrára már a Soproné volt az előny, ezt pedig meg is tartotta a vendégcsapat. A végeredmény: Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket: 59–65.

– Az Euroliga-meccsen úgy éreztem, visszatértünk arra az útra, amin haladnunk kell – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Büszke vagyok a lányokra, bízom abban, hogy ezzel a játékkal még lesznek fontos győzelmeink. A Szekszárd otthonában iszonyatosan nehéz győzni, óriási meccset játszottunk. Ismét kiemelném szurkolóink támogatását, nekem pedig külön öröm a győzelem, hiszen Szekszárdon még nem nyertem edzőként.

A Sopron Basket Gdynia elleni, lengyelországi mérkőzése kedd este, lapzártánk után ért véget.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.